viernes, 30 de mayo de 2008

Tanca L'Ateneu de Rubí


TANCA L’ATENEU DE RUBÍ

La Coordinadora d’Entitats de Rubí-Cd’ER gestiona L’Ateneu des de l’any 2002 quan l’ajuntament li va atorgar la gestió per dinamitzar l’equipament (fins aquell moment e desús), oferir serveis a la ciutadania i les entitats i desenvolupar projectes pel foment de l’associacionisme.

S’han creat serveis ( Telecentre, Punt de Comerç Just, Suport a les entitats..) programes ( Nadonades, Boges i bojos per la música, Exposa’t..) i desenvolupat projectes com Firactiva o Premis al Civisme entre d’altres.

Un equipament que executa més de 300 activitats ipel quan passen 75 mil usuaris a l’any i que s’ha convertit en espai de referència i socialització per a joves, adults, població inmmigrada......però ara, les deutes acumulades derivades dels retards en els cobraments de les diferents parts del conveni i la manca de suport per part de l’equip, de govern han abocat a la Cd’ER a tancar de manera indefinida l’equipament fins que es resolgui la situació actual que exposem a continuació:

Des de l’1 de gener fins al dia d’avui la Coordinadora d’Entitats de Rubí-Cd’ER encara no ha rebut la dotació econòmica per part de l’Ajuntament per tal de fer front a les despeses derivades de la gestió de L’Ateneu les quals superen els 4000 mil euros mensuals.

Com exemple d’aquesta situació, indicar que la Cd’ER encara no ha rebut l’import pels serveis prestats a l’Ateneu durant la celebració de la Festa Major 2007!!!!

Aquesta “actitud” ha derivat a una situació on les persones que treballen i col·laboren amb l’Ateneu no hagin rebut els seus salaris durant els darrers cinc mesos, la qual cosa ha fet que prenguessin la determinació de declarar-se en vaga.

En aquest sentit la Cd’ER tampoc ha rebut document algun que avali el seu treball en L’Ateneu ni tampoc notificació dins dels terminis establerts del cessament de la seva activitat per part de l’Ajuntament. D’aquesta manera, la Cd’ER es troba en una situació de bloqueig i al descobert, ja que impedeix cercar altres vies de finançament per poder paliar la situació.

Malgrat els esforços de negociar i oferir alternatives amb els interlocutors de l’Ajuntament, concretament amb els responsables de la Regidoria de participació ciutadana, aquests han estat inflexibles fins al punt de convocar una reunió el dia 23 d’abril on, a part dels representants de la Cd’ER i de la regidoria, eren presents a més l’advocat i un secretari de l’ajuntament per prendre acta i fer una interpretació esbiaixada del conveni.

Per tots aquests motius la Cd’ER es veu impossibilitada per continuar desenvolupant el projecte Ateneu a partir del dia 30 de maig.

A partir de dilluns 2 de juny no es podran desenvolupar les classes de dansa del ventre, ioga, tai txi, relaxació per a dones, pintura, guitarra, cursos d’informàtica, ....ni les reunions d’entitats que es realitzen habitualment.

Així com també els serveis de Cafeteria, Punt d’Informació Jove, Telecentre, Punt de Comerç Just, Punt de Suport a les Entitats, ....

Per contra, s’ha portat aquesta situació a consulta jurídica i s’ha preparat una concentració a L’Ateneu el proper dijous dia a les 19 hores.

Demanen disculpes a la ciutadania per no poder seguir complint amb el nostre compromís, ininterromput des de l’any 2002, i agraïm les mostres de suport de les entitats i organitzacions polítiques de la ciutat (CiU, EUiA, ICV i Alternativa Ciutadana) que s’han ofert en tot moment per mediar i resoldre aquesta situació.

Des de la Coordinadora d’Entitats de Rubí-Cd’ER esperem poder tornar a obrir aviat les llums de L’Ateneu.

Coordinadora d’Entitats de Rubí,

L’Ateneu de Rubí, 30 de maig de 2008.

coordinadora@rubidigital.cat

No hay comentarios: